Ecclestone: "Nieuwe teams met klantenauto's helpen"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft het proefballonnetje opgelaten dat nieuwe teams in de sport drie jaar lang de beschikking kunnen krijgen over één jaar oude klantenauto's. Hierdoor kunnen ze meteen competitief zijn, terwijl ze de tijd hebben om het team goed op poten te zetten.

Voelt Ecclestone sympathie voor Marussia en HRT die door de mislukte crashtests hun nieuwe auto alleen een shakedown hebben kunnen geven? "Ja en nee. Het is alsof ze aan een pokertafel zitten en iedereen heeft genoeg fiches om de blinds omhoog te gooien, maar zij niet. Als we de noodzaak om te spenderen om competitief te zijn weghalen, dan zouden ze competitief kunnen zijn. Dat is dus wat we moeten doen, een manier vinden om dat te veranderen," zei hij tegen Sky Sports.

"Wat ik heb voorgesteld is dat teams uit de achterhoede en nieuwe renstallen wellicht de mogelijkheid moeten krijgen om een één-jaar oude klantenauto van een van de andere constructeurs aan te schaffen. Dan zou bijvoorbeeld HRT of Marussia een oude McLaren of Red Bull Racing kunnen kopen, waarmee ze dan drie jaar mogen acteren, een gezonde fundering kunnen leggen en daarna weer zelf als constructeur verder dienen te gaan."