Chronicle regisseur wil Venom film maken

dekatophetspek

Lang voordat Sam Raimi ons kennis liet maken met de zwarte symbiose Venom in Spider-Man 3, waren er al plannen om een film over de schurk te maken. De film kwam nooit verder dan de tekentafel, maar het idee om een film, over één van de grootste schurken in de wereld van Peter Parker, te maken bleef aanlokkelijk klinken.

Veel fans van Spider-Man waren, op zijn zachts gezegd, niet tevreden over de manier waarop de symbiose geportretteerd werd in de derde Spider-Man film. Josh Trank, bekend van de film Chronicle, krijgt nu een kans om als eerste een Spider-Man spin-off film te maken. Volgens de LA Times is Trank momenteel in onderhandeling met Sony Pictures om de regie op zich te nemen over een film over de dodelijk zwarte symbiose.

Voor degenen die niet bekend zijn met de impopulaire schurk een korte introductie. Venom is een slijmerig wezen die zich, als een tweede huid, hecht aan Spider-Man. Als deze ontdekt dat Venom een kwaadaardige ziel heeft gaat het tweetal uit elkaar. Het zwarte slijmerige parasiterende organisme hecht zich vervolgens aan Eddie Brock die daarmee de grootste vijand van Spider-Man wordt.

Venom wordt in de strips geassocieerd als zijnde een schurk, maar kan ook worden bekeken als een soort van held met een donker randje. Afgaande op de berichten rondom de film zal Venom als anti-held in beeld worden gebracht. Daar Trank met een beperkt budget en een vrijwel onbekende cast een hit wist te scoren, maakt de keuze voor hem zeer verklaarbaar. Maar of een Venom film zonder Spider-Man kan scoren is nog maar de vraag.

Venom
Hallo ik ben Venom!