Marko: "Red Bull heeft lichte voorsprong"

Peterselieman

Volgens adviseur Helmut Marko ligt Red Bull Racing nog steeds voor op de rest van het Formule 1-veld, al is de marge wel kleiner geworden. Vorig jaar dacht de Oostenrijker nog dat de RB8 het succes van de dominante RB7 kon evenaren, maar dat blijkt iets te voorbarig te zijn geweest.

"Ik zie de rangorde als volgt. Wij liggen op kop, met een lichte voorsprong op McLaren. Mercedes zit daar weer achter, maar hoever valt nog niet te zeggen," zei Marko tegen Servus TV. Ferrari zit hier nog achter, omdat ze de auto nog niet helemaal begrijpen. "In Jerez deden ze het heel slecht. Sindsdien gaat het weliswaar iets beter, maar ik denk nog niet dat ze om het podium kunnen meedoen."

Wat Red Bull betreft is Marko positief, ondanks de problemen die er waren met de update die tijdens de laatste testdagen in Barcelona geïntroduceerd was. "Dankzij Mark Webber hebben we alsnog genoeg informatie verzameld. Dat de slotdag vervolgens niet optimaal, of zeg maar gewoon bagger, verliep, doet niet af aan de overwegende positieve stemming die bij ons heerst."