Reckoning is de eerste stap naar Copernicus

Yaksha

Sean Dunn, general manager van Big Huge Games heeft verteld dat de release van Kingdoms of Amalur: Reckoning maar één manier was om het publiek kennis te laten maken met het universum dat ze ook gaan gebruiken voor de MMO Copernicus die nog steeds in ontwikkeling is.

In een interview met Joystiq zegt Dunn dat Reckoning een manier was om de mensen een voorsmaak te laten proeven van wat het universum van Amalur allemaal te bieden heeft. 

En omdat zo een geroemde auteur als R.A. Salvatore deel uitmaakt van het project zou je makkelijk kunnen verwachten dat er ook boeken van Amalur zullen verschijnen maar Dunn verklaart dat er op dit moment nog geen concrete plannen zijn die hij bekend mag maken. Wel geeft hij toe dat hij deze franchise graag in andere media wilt verkennen:

"Ik kan nog niet over enige plannen praten die nog niet bekend zijn gemaakt maar er zijn zeker zaken die voor de hand liggen en verschillende dingen die totaal niet logisch zijn," zegt hij. "En het moet voor de fans een betekenis van hoge kwaliteit zijn".

Op dit moment is het team hard aan het werk om de in-game spelstatistieken terug op orde te krijgen nadat de statistieken van alle spelers teveel werd om nog bij te houden.

Er is nog geen officiële aankondiging noch een tijdsperiode van release bekendgemaakt voor Copernicus.