Van Vleuten en Van Muiswinkel weer samen op tv

Joris

Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel werken na drie jaar weer samen. De twee komieken zijn binnenkort samen te zien in het satirische voetbalprogramma Hi Ha Hondenlul. Het nieuwe tv-programma is vanaf volgende week vrijdag wekelijks te zien bij Comedy Central.

De cabaretiers vormden tot eind 2009 een komisch duo maar gingen na een afscheidstournee in goede harmonie uit elkaar. De twee waren al eerder in een satirisch voetbalprogramma te zien: tussen 2000 en 2003 speelden ze typetjes in Studio Spaan. Net als Studio Spaan wordt ook Hi Ha Hondenlul gepresenteerd door Henk Spaan.

"Het is een feest om weer met Erik te werken voor deze gelegenheid", zegt Van Vleuten. "Een beetje thuiskomen. Herinneringen ophalen uit de goeie ouwe tijd van Studio Spaan." Ook Van Muiswinkel is blij met de hereniging. "Een feest om op te nemen. En om naar te kijken, hoop ik."

Naast Van Vleuten en Van Muiswinkel is ook acteur Frans van Deursen, bekend van onder meer Koefnoen, in het programma te zien. Ook Johan Cruijff krijgt een rol. Achter de schermen werkt schrijver Nico Dijkshoorn mee aan Hi Ha Hondenlul.