Valverde boekt etappezege in Parijs-Nice

Peterselieman

Alejandro Valverde heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De onlangs van een dopingschorsing teruggekeerde Spanjaard van Movistar bleef na een klim van acht kilometer naar Lac de Vassivière de Australiër Simon Gerrans nipt voor. De Brit Bradley Wiggins behoudt de leiding in het algemeen klassement.

In aanloop naar de acht kilometer lange slotklim reed Roy Curvers een tijd in beeld. De Nederlander van Project 1t4i ontsnapte samen met de Fransman Jimmy Engoulvent en de Deen Michael Morkov met nog honderd kilometer te gaan uit het peloton. Engoulvent hield het langste stand, maar ook hij kwam nooit in de buurt van de ritzege.

Vacansoleil-renners Sergey Lagutin en Lieuwe Westra deden in de slotfase een vergeefse poging om weg te komen. Valverde wachtte geduldig af en bleef op de streep Gerrans net voor. De Belg Gianni Meersman finishte als derde, Westra moest genoegen nemen met de tiende plaats.

Wiggins heeft in het klassement een voorsprong van zes seconden op Levi Leipheimer en elf op Tejay van Garderen. Westra staat op 22 seconden zevende.