Geen trucks door Heinenoordtunnel om waterprobleem

Redactie

Een laag water in de Heinenoordtunnel zorgt dinsdagmiddag voor problemen op de A29 richting Rotterdam. Omdat de watertoevoer is afgesloten, mogen vrachtwagens de tunnel niet in uit angst voor ongevallen waarbij brand ontstaat. "In dat geval zou er geen bluswater zijn", legt een woordvoerder van de ANWB uit.

Nadat het water rond 13.45 uur werd ontdekt werden twee rijstroken gesloten, omdat het niet meer verantwoord was deze te gebruiken. Daardoor is nog slechts een rijstrook beschikbaar. Het water lijkt afkomstig te zijn van een lekke waterleiding, waarop de watertoevoer werd afgesloten.

Wanneer de problemen in de tunnel verholpen zijn, is nog onduidelijk. Omstreeks 16.45 uur stond er vier kilometer file. Er is een omleiding ingesteld.

Ook op de A50 van Arnhem naar Oss is het dinsdagmiddag druk na een aanrijding tussen twee vrachtwagens bij Heteren. Rond 14.45 uur botsten aan de westkant van Arnhem een vrachtwagen tegen een andere vrachtwagen die met pech op de vluchtstrook stond. De rechterrijstrook moest hierdoor worden afgesloten.

Bij het ongeval raakte niemand gewond, maar volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is een enorme ravage ontstaan. De verwachting is dat het opruimen tot ongeveer 17.30 uur duurt. Voor de berging bleek het nodig twee rijstroken af te sluiten. Rond 16.45 uur stond er negen kilometer file.

De staking tegen het passend onderwijs in de Amsterdam Arena heeft dinsdag overigens niet tot enorme files op de weg geleid. Volgens een woordvoerder van de ANWB gaan de naar schatting vijftigduizend stakers goed gespreid de weg op.