Opnieuw problemen met Thalys

Redactie

Zeker zo'n zeshonderd reizigers die met de Thalys van en naar Amsterdam zouden reizen, zijn maandag gedupeerd doordat een energiemast op een bovenleiding van de hogesnelheidslijn is gevallen. Dat meldt een woordvoerder van de NS.

De mast viel aan het einde van de middag op de bovenleiding. Daardoor kon de Thalys niet rijden tussen Brussel en Parijs. De treinen die al reden, werden omgeleid. Hierbij ging het om zeker één trein die uit Amsterdam was vertrokken. Deze trein is uiteindelijk met vertraging aangekomen in Parijs.

Ook kon een trein vanuit Amsterdam niet vertrekken. Met deze Thalys zouden 280 mensen mee. Deze mensen konden kiezen vanaf Rotterdam met bussen te worden vervoerd, wat tachtig mensen wilden. De rest kan dinsdag op de Thalys stappen. Ook vanuit Parijs is er minstens één Thalys die naar Amsterdam zou gaan geannuleerd. Daarmee zouden ook circa driehonderd mensen reizen, aldus de woordvoerder.

De problemen zijn volgens de woordvoerder inmiddels verholpen. De lijn wordt maandagavond nog getest. Dinsdag kan de Thalys zo goed als zeker weer rijden, zegt ze.

Maandag strandde in het noorden van Frankrijk ook al een Thalys tijdens een rit van Amsterdam naar Parijs. Voorin de trein ontstond rook. De ongeveer driehonderd passagiers werden geëvacueerd en vervolgens naar de Franse hoofdstad gebracht.