Otter wil meer shorttrackers op WK

Peterselieman

De bondscoach van de Nederlandse shorttrackers, Jeroen Otter, wil dat zijn ploeg bij het komende wereldkampioenschap in Shanghai meer individuele plaatsen af gaat dwingen. Mocht er in China een medaille behaald worden dan is dat mooi meegenomen.

In Shanghai rijden Sjinkie Knegt en Niels Kerstholt bij de mannen het individuele evenement, terwijl bij de vrouwen Jorien ter Mors en Annita van Doorn aan de start zullen verschijnen. "Ik wil potentiële olympiërs het platform geven om te presteren. Negen van de tien schaatsers weten niet hoe het is om een finale te rijden. Daar kun je wel over praten, maar je moet ermee leren omgaan. Dan heb je die ervaring nodig, liefst in een voor-olympisch jaar."

Voor Otter is belangrijk dat ook de aflossingsploegen zich geplaatst hebben voor het WK. "We hebben veel geïnvesteerd in en succes met de relayploegen. De aflossing is belangrijk voor de teambuilding. Het moet niet goed gaan met één schaatser, maar ook nummer vijf uit de ploeg moet gemotiveerd zijn en blijven."