[Serie A] Internazionale kan weer niet winnen

Peterselieman

Internazionale heeft na vijf nederlagen weer eens punt gepakt in de Serie A. De Nerazzurri, waar Wesley Sneijder na rust inviel, kwamen in eigen huis tegen Catania terug van een 2-0 achterstand: 2-2. Inter blijft ondanks het punt zevende met 37 punten. Catania heeft drie punten minder en staat achtste.

In de eerste helft had Inter in het eigen Giuseppe Meazza weinig in de melk te brokkelen. Alejandro Gomez zette de Siciliaanse bezoekers op voorsprong en Mariano Izco bracht de marge zelfs op twee. Die laatste kreeg de bal wel van een in buitenspelpositie aangespeelde teamgenoot, maar omdat de scheidsrechters dat gemist hadden telde de treffer gewoon.

Met Sneijder in de ploeg ging het aanvankelijk niet veel beter. Catania troefde Inter nog steeds af, maar de gasten werden na een uur spelen steeds verder in de verdediging gedrongen. Diego Forlan maakte twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Diego Milito maakte op aangeven van Sneijder gelijk. De middenvelder van Oranje kreeg in de slotminuten nog een vrije trap, maar raakte de muur.

Eerder op de avond vergrootte Bologna al de degradatiezorgen van Novara. De Bolognezen wonnen thuis met 1-0. Robert Acquafresca tekende acht minuten voor tijd voor de enige treffer waardoor vijftiende staat met 31 punten. Novara heeft veertien punten minder en staat daarmee op de negentiende plaats.


Internazionale kan weer niet winnen (Foto: Novum)