Gesink: "Ik ben niet ontevreden"

Peterselieman

Robert Gesink sloot vandaag de Ronde van Murcia af met een achtste plaats in het eindklassement. De Rabobank-renner keerde onlangs terug na zijn beenbreuk en tot nu toe kent de Achterhoeker een goede comeback.

Gesink sloot de afsluitende tijdrit af met een zesde plaats. "Best goed, het was twaalf kilometer vlak en dan zit dit wel goed," zei de Rabobankrenner die veel aan de tijdritten gewerkt heeft. "Ik ben een grote gast en trap een hoog wattage, dus ik zou het moeten kunnen. Ik moet nog wat wennen aan de positie enzovoorts, maar het gaat goed," zei de coureur die ook tevreden is over zijn comeback. "Ik ben niet ontevreden. Je weet als topsporter dat je altijd beter moet, dus ik moet mezelf scherp houden, maar alles verloopt zeer voorspoedig."

De Nederlander volgde ook nog Parijs - Nice waar Tourconcurrent Andy Schleck in de tijdrit niet bij de beste honderd zat. "Ik kreeg het door van iemand, via de sms. Maar ja, het is nog vroeg in het seizoen, en Andy hoeft maar heel even goed te zijn," zei Gesink die zich in eerste instantie meer met hemzelf bezighoudt. "Ik ben er trots op dat ik een langere periode goed ben. Het scheelt misschien een procentje in de Tour, maar daar ben ik het type niet voor."