Chelsea ontslaat Villas-Boas

Sjors (Sj0rSz)

De belabberde resultaten van Chelsea hebben trainer André Villas-Boas vandaag de das om gedaan. Na de verliespartij tegen West Bromwich Albion (0-1) heeft de directie van de Londenaren ervoor gekozen om de 34-jarige Portugees zijn congé te geven.

Villas-Boas was pas aan zijn eerste seizoen bij Chelsea bezig, maar slaagde er niet in om de miljoenenformatie aan de praat te krijgen. In de laatste zes wedstrijden werd namelijk maar één keer gewonnen. Hierdoor liep de achterstand op koploper Manchester City langzaam maar zeker op naar twintig punten.

Chelsea is nog wel actief in de Champions League, maar het is de vraag hoe lang dit nog zal zijn. De Londenaren strijden in de achtste finales met Napoli om een plekje bij de laatste acht, maar in de heenwedstrijd werd al met 3-1 verloren.

Het is nog onduidelijk wie Villas-Boas bij Chelsea zal opvolgen. Er gaan geruchten dat José Mourinho dat zal zijn, aangezien hij eerder deze week in Engeland was. De Portugees zou daar naar eigen zeggen zijn geweest om een huis te bekijken, maar de Engelse sensatiekranten linkten de voormalig trainer van The Blues al aan zijn oude werkgever.

Chelsea heeft Roberto Di Matteo inmiddels aangesteld als interim-trainer. Op de officiële website van de club wordt gemeld dat hij het huidige seizoen zal afmaken.