Kovalainen: "Middenveld nu binnen bereik"

Peterselieman

Volgens Caterham-coureur Heikki Kovalainen ligt zijn team nog slechts 0,3 seconden per ronde achter op het middenveld in de Formule 1. De Fin baseert zijn conclusie op de tijden die in de afgelopen weken zijn gereden. Zelf werd hij gisteren in Barcelona zevende, een halve seconde achter de snelste man van de dag.

"Ik denk dat het behalen van punten het doel moet zijn, maar het belangrijkste voor nu is dat we toe gaan treden tot het middenveld. Of we dat tempo al hebben weet ik nu nog niet. Kijkend naar vandaag dan staan we vrij dichtbij vele anderen, maar ik weet niet precies welk programma zij afwerkten en zij weten niet wat wij gedaan hebben. We kunnen daar alleen maar naar raden," zei Kovalainen die er veel vertrouwen in heeft dat de CT01 een sprong voorwaarts zal betekenen.

"Het lijkt erop dat Williams vlak voor ons staat en als we vandaag dezelfde met dezelfde brandstofhoeveelheden gereden hebben dan zitten we enkele tienden achter hen." De Fin is blij met de verbeteringen die zijn gemaakt aan de voorzijde van de auto, waardoor er meer grip is. Ook gaat het insturen van de bochten nu beter. In Melbourne moet een nieuwe voorvleugel dit gevoel nog verder versterken.