Nadal: "Spanje kent geen dopingprobleem"

Frank (franklop)

Ondanks zaken rond onder andere Albert Contador, Ezequiel Mosquera en natuurlijk de grootschalige dopingzaak rond Eufamiano Fuentes ontkent toptennisser Rafael Nadal dat Spanje met een dopingprobleem kampt. Dit zei de nummer twee van de wereld bij het tennis vandaag op de Spaanse TV.

Hij zei dat in reactie op de Spaanse sportminister José Ignacio Wert, die na de tweejarige schorsing van Contador riep dat zijn land met een dopingprobleem kampte en aankondige veranderingen door te voeren in de bestrijding daarvan.

Dat is ook tegen het zere been van Nadal, die al vind dat sporters ‘onmenselijk' worden behandeld. "Het dopingprobleem bestaat in de hele wereld, overal zijn er mensen die willen valsspelen. Ik denk wel dat er geen enkele sporter op hoog niveau nog gedopeerd is, want de dopingcontroles zijn onmenselijk", zei de Spanjaard aan de Spaanse televisiezender RTVE.

"Ik moet laten weten waar ik elke dag van het jaar ben. Een uur per dag moet ik beschikbaar zijn voor controles. Ik ben de eerste om te zeggen dat we een cleane sport moeten hebben. Maar ik kan niet akkoord gaan met het systeem van de controles, dat lijkt me niet correct."