FOK!filmtips van de dag: The Butterfly Effect

René (MrManiak)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

De dag na de Oscars is het op televisie een zeer matige filmavond. Om 20:30 is er op RTL 8 de film Rebound te zien. De toch zeer makkelijke film met Martin Lawrence als basketbalcoach kan worden gezien als je onze aanrader van deze dag te vaak hebt gezien of als je iets makkelijks wilt bekijken. Rebound draait om voormalig topbasketballcoach Roy McCormick (Martin Lawrence). Hij wordt van zijn ijzersterke team gehaald nadat hij tijdens een wedstrijd totaal instort. Hij krijgt echter wel een nieuw team om te leiden. Dit keer alleen geen universiteitsteam maar het basketbalteam van een basisschool. Kan McCormick zijn rust bewaren en beseffen dat niet alles om geld draait?

Rebound

Toch besluiten wij ergens anders naar te kijken. Vanavond speelt er om 20:30 op Veronica de film The Butterfly Effect. Evan Treborn (Ashton Kutcher) groeit op in een klein dorpje met zijn alleenstaande, werkende moeder en een groep vrienden. Hij heeft zeer veel last van blackouts, waardoor hij bepaalde momenten niet meer goed kan herinneren. Evan zijn moeder gelooft hem nauwelijks, zij denkt dat hij het allemaal verzint om zo uit de problemen te kunnen komen. Als Evan ouder is en hij minder blackouts heeft, ontdekt hij de dagboeken die hij schreef toen hij nog klein was. Tijdens het lezen van een van de verhalen keert Evan terug naar de plaats en tijd dat het gebeurde, waar hij de gebeurtenissen naar zijn hand kan zetten. Hij beseft alleen niet hoe groot de gevolgen zijn als er iets in het verleden wordt aangepast.

Mocht je na het kijken van de filmtip nog zin hebben en een andere film, dan speelt om 23:55 op TV1 Les Misérables.

Veel kijkplezier!