[Upd] VI: Faber tekent voor twee jaar bij PSV

Sjors (Sj0rSz)

De komst van Ernest Faber naar PSV is weer een beetje groter geworden. Dit meldt Rik Elfrink, PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad, vanavond op Twitter. De trainer van FC Eindhoven wordt al enige weken aan de 'grote broer' gelinkt.

Faber kent een prima seizoen als trainer van FC Eindhoven, waarmee hij op dit moment de derde plaats in de competitie bezet. In de afgelopen 22 wedstrijden behaalde hij met de Brabantse club al 44 punten. Ter vergelijking; aan het einde van het vorige seizoen stonden de Eindhovenaren met 40 punten op de twaalfde plaats.

Volgens Elfrink heeft Faber vorige week een tweede gesprek met Marcel Brands, technisch directeur van PSV, gehad. De kans is aannemelijk dat hij in het volgende seizoen als assistent-trainer van de vervanger van Fred Rutten gaat fungeren. Daarnaast zou Philip Cocu ook bij de selectie betrokken blijven.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Cocu zeer waarschijnlijk trainer van een jeugdelftal zal worden. Dit werd enkele weken geleden in Voetbal International bekend gemaakt.

Update:

Volgens Voetbal International tekent Ernest Faber na de interland tussen Engeland en het Nederlands elftal een tweejarig contract bij PSV. Dat zou betekenen dat de trainer van FC Eindhoven aan het begin van het nieuwe seizoen assistent-trainer van bij de Eindhovense club zal worden.

Faber heeft overigens wel aangedrongen op de komst van Dick Advocaat, maar zijn komst is nog allerminst zeker.


'Kans op komst Faber naar PSV groeit' (Foto: Pro Shots)