Bastiaan van Schaik laakt braaf Hollywood

Borizzz

Bastiaan van Schaik vond de rode loper van de Oscaruitreiking zondagnacht maar een saaie bedoeling. "Veel zwart, veel wit, veel rood en dat waren eigenlijk de hoofdkleuren," zegt de nieuwbakken hoofdredacteur van modeblad Jackie voor de camera van Novum Nieuws.

"Geen uitschieters, ook geen hele slechte jurken, maar een beetje comme ci, comme ça." Van Schaik is niet mals over de jurken. "Het zou het leuk doen op het carnaval in Rio", zegt hij over de crèmekleurige jurk met diep decolleté van Zuhair Murad gedragen door Jennifer Lopez. "Echt een dragqueen-jurk."

"Meryl Streep in Lanvin zag er prachtig, maar ook wel een beetje cheesy uit", vindt Van Schaik. "Ze kreeg dat beeldje toch wel, dus waarom ze dan in godsnaam ook een gouden jurk aan moet? Het was veel mooier geweest als ze dat had kunnen contrasteren met een paarse of turquoise jurk."

Michelle Williams kreeg met haar Louis Vuitton-jurk ook geen pluim van Van Schaik. "Ik vond het een beetje lijken op van die gordijnen die in de badkamer hangen," oordeelt de stilist. "Maar dan in het oranje-tomaten-rood."

Toch waren er ook actrices die er wel mooi uitzagen volgens Van Schaik. "Natalie Portman in Dior, ook een rode jurk, maar die ziet er gewoon superkittig en sexy uit. Prachtig mooie glimlach, mooie diamanten en een hele simpele polkadot-jurk, maar toch werkt hij bij haar heel goed."

"Angelina Jolie was echt stunning in Versace", vindt de modejournalist. "Ook weer strapless en zwart, twee grote thema's van de avond." De actrice kreeg vooral veel aandacht door haar diepe split, waar ze haar been de hele avond uit liet glippen.

Ook Gwyneth Paltrow heeft een goede keuze gemaakt door voor een witte jurk van Tom Ford te kiezen. "Ik vind het echt een prachtige jurk en die cape die ze omheeft is heel gewaagd." Volgens Van Schaik past de jurk perfect in het tijdsbeeld. "Waarschijnlijk vinden we hem volgend jaar niet meer mooi en hadden we het vorig jaar ook niet mooi gevonden, maar voor dit moment is dit echt een perfecte jurk."


Bastiaan van Schaik laakt braaf Hollywood (Foto: Novum)