Emanuelson voelt zich beetje debutant bij Oranje

Niels (DerMeister)

Urby Emanuelson heeft het gevoel zich voor het eerst aan te sluiten bij het Nederlands elftal. "Dit voelt echt als nieuw", zei de veertienvoudig international maandag bij zijn aankomst in Huis ter Duin in Noordwijk. De speler van AC Milan droeg bijna een jaar geleden voor het laatst het shirt van Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije.

"Het voelt natuurlijk niet helemaal zoals bij Luciano Narsingh of Ola John", doelde hij op de echte debutanten in de selectie. "Maar het komt er wel dicht bij in de buurt. Ik voel me toch als een nieuwe speler die bij de selectie komt."

Emanuelson is bij AC Milan bezig aan een goede periode. De linkspoot is bij de koploper van de Serie A meestal verzekerd van een basisplaats.

John en Narsingh stapten eveneens met een onwennig gevoel Huis ter Duin binnen. "Om naar het Nederlands elftal te mogen is een droom. Ik hoop dat het een mooi avontuur gaat worden", zei de buitenspeler van FC Twente. Ook Narsingh verwacht veel indrukken op te doen. "Ik hoop me de komende dagen te verbeteren en natuurlijk mijn debuut te mogen maken", zei de Heerenveen-aanvaller.

Het Nederlands elftal speelt woensdag een vriendschappelijke interland tegen Engeland. Het duel wordt gespeeld op Wembley in Londen.


Emanuelson voelt zich beetje debutant bij Oranje (Foto: Novum)