Junkie XL remixt muziek van Oscaruitreiking

Borizzz

Dj Junkie XL brengt een remix uit van de muziek die zondagnacht is gespeeld tijdens de Oscaruitreiking. Tom Holkenborg, zoals de Nederlander eigenlijk heet, werkte voor zijn remix samen met de Amerikaanse componist Hans Zimmer. Dat maakte het management van Holkenborg maandag bekend.

Naast de 44-jarige Holkenborg hebben artiesten als Pharell Williams, Giorgio Moroder en Sheilia E. meegewerkt aan de muzikale omlijsting van de Oscaruitreiking. De muziek van de Nederlander is vanaf maandag te downloaden via iTunes.

De Oscaruitreiking had zondagnacht nog een Nederlands, muzikaal tintje. De Nederlander Ernst van Tiel dirigeerde de filmmuziek van The Artist, uitgevoerd door het Brussels Philharmonic. De Franse componist Ludovic Bource won een Oscar voor de soundtrack van de film.

The Artist was zondagnacht met vijf Oscars in de belangrijkste categorieën de grote winnaar. De Franse film won onder meer beste acteur, beste film en beste regie. De avonturenfilm Hugo van Martin Scorsese won eveneens vijf beeldjes in technische categorieën.


Junkie XL remixt muziek van Oscaruitreiking (Foto: Novum)