Cruijff gaat zich harder opstellen richting Ajax

Niels (DerMeister)

Johan Cruijff is het zat met de trage ontwikkelingen bij Ajax. Tijdens zijn bezoek aan Chivas Guadalajara deed El Salvador inspiratie op.

"Mijn eerste indrukken bij Chivas Guadalajara hebben me geïnspireerd om me richting Ajax harder op te stellen", stelt Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Opnieuw heb ik ervaren hoe snel je de boel op de rails krijgt als iedereen voor hetzelfde belang gaat. Het belang van de club."

De raad van commissarissen kondigde enige tijd geleden zijn vertrek aan, maar heeft nog altijd niet het veld geruimd. De medecommissarissen mogen zelfs meebeslissen over hun opvolgers. "Daarom gaan de mensen bij Chivas binnen twee weken aan de slag, terwijl we bij Ajax na vijftien maanden nog niet weten waar we aan toe zijn. Als je het proces bij Chivas en eerder bij Barcelona vergelijkt met dat bij Ajax, dan springen de tranen in m'n ogen."

Bij Chivas gaat Cruijff als adviseur aan de slag. "Ik dring me vooral niet op, omdat ze zelf tot veel in staat zijn en echt wel weten wanneer ze me wel of niet moeten bellen. Zo ging het bij Barcelona met Rijkaard, Guardiola en Bequiristain, zo gaat het nu bij Chivas en hopelijk zal het ooit zo bij Ajax gaan."