Vertonghen: "Overwinning mentaal belangrijk"

Frank (franklop)

Jan Vertonghen won zondagmiddag met Ajax op bezoek bij Excelsior. De verdediger scoorde zelf de 1-4 en schoot zijn club daarmee definitief naar de overwinning. De Belg was gematigd tevreden met de overwinning.

De beslissing in het duel kwam volgens hem laat. "Die goal viel eigenlijk veel te laat, want we hadden het eerder moeten beslissen. Maar het blijft lekker om een goaltje mee te pikken, daar ben ik tevreden over", vertelde de mandekker aan Eredivisie Live.

Vertonghen vond de overwinning wat geflatteerd. "We voetbalden beter, met uitzondering van een kort periode voor rust. Het ontbreekt ons aan rust aan de bal, dan maak je het jezelf veel makkelijker. Dat was ook in de voorgaande wedstrijden zo, we maken nog te vaak de verkeerde keuzes."

"Dit was ook in mentaal opzicht een belangrijke overwinning, na een Europese wedstrijd én vanwege het feit dat we om half een al moesten aantreden", meende Vertonghen. "Als we wat scherper waren geweest hadden we geen goals tegen gekregen. Nu was dat wel zo, maar we hebben gewonnen. Dat is het belangrijkst."