Van Marwijk bezorgd over internationals

Peterselieman

Bondscoach Bert van Marwijk is bezorgd over het niet spelen van een aantal internationals. Komende zomer staat het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne op het programma, maar niet iedere speler van het Nederlands elftal is geheel fit.

"Twee jaar geleden, op weg naar het WK, zag het er aanmerkelijk beter uit," zei Van Marwijk die vandaag de selectie voor het oefenduel tegen Engeland bekendmaakte. Een probleem maakt hij er nog niet van. "Vorm is een rekbaar begrip. Dat is iets dat zomaar kan terugkomen. Wat ik in elk geval hoop is dat onze spelers op korte termijn bij hun club allemaal weer aan voetballen toekomen."

Van de spelers die in actie komen draaien met name de spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie goed, maar volgens de bondscoach zijn er meer. "Met John Heitinga, Mark van Bommel en Maarten Stekelenburg is bijvoorbeeld ook helemaal niets aan de hand."

Voor anderen zoals Arjen Robben is het lastiger. "Hij is aan het terugkomen en wil dat graag goed doen. Zelfs spelers van zijn niveau willen dan wel eens gaan forceren. In zekere zin geldt dat ook voor Wesley Sneijder. Ze moeten gewoon even terug naar de basis. Dat is het beste."