Huntelaar is Bergkamp voorbij

Niels (DerMeister)

Klaas-Jan Huntelaar heeft zich op de Nederlandse topscorerslijst in Europacupwedstrijden naast Dennis Bergkamp genesteld en hem vervolgens achter zich gelaten. De spits van Schalke 04 schoot donderdagavond tegen Viktoria Plzen al na 8 minuten raak. Dat was zijn 30e doelpunt op het Europese podium. Anderhalf uur later was hij Bergkamp voorbij door in de verlenging zijn 31e en 32e te laten aantekenen.

Huntelaar heeft alleen Ruud van Nistelrooij (62), Patrick Kluivert (40), Rob Rensenbrink (37) en Johan Cruijff (36) nog voor zich op de door Voetbal International bijgehouden lijst. Hij deelt de vijfde plaats nu met Roy Makaay. Eerder op de dag stond Huntelaar nog gelijk met Marco van Basten en Willy van der Kuijlen.

Huntelaar werkte tegen de Tsjechen zijn 52e EC-duel af. De snelle 1-0 en de late 2-1 en 3-1 betekenden zijn 11e, 12e en 13e internationale goal in dienst van Schalke. Daarmee voert hij nu alleen de clubranking aan. Ebbe Sand stond op 10 Europese treffers. De Deen had wel bijna twee keer zoveel wedstrijden nodig. Ploeggenoot Raúl is met 73 doelpunten, de meeste namens Real Madrid, de trefzekerste aller tijden.