Robben: "Kleine oorlog van een of twee kranten"

Peterselieman

Arjen Robben ligt onder vuur in Duitsland. De aanvaller van Bayern München wordt bijna dagelijks bekritiseerd door analisten en kranten. Robben wordt onder meer betiteld als egoïst. De Oranje-international probeert zich voor de kritiek af te sluiten.

"Ik wil daar niet veel over zeggen", zei hij na het 1-0 verlies bij FC Basel tegen Sport1. "Eén of twee kranten zijn al twee maanden bezig een kleine oorlog tegen me te voeren. Ik wil niet iedereen over één kam scheren, maar het is een beetje triest van die één of twee kranten."

Naast die kranten heeft ook clubicoon Franz Beckenbauer zich tegen Robben gekeerd. "Ook daar houd ik liever mijn mond over, want elk woord of weerwoord van mijn kant is er volgens mij eentje te veel."

Tegen Basel kwam Robben niet helemaal uit de verf. "Voor mij is het natuurlijk heel moeilijk gezien de situatie waar ik uit kom. Ik heb twee wedstrijden niet mogen starten, juist op het moment dat de vorm begon te komen. Dat is best moeilijk na zo'n zware blessure. Dan probeer je terug te komen, heb je drie wedstrijden gespeeld en word je er weer uitgehaald. Daardoor ontbrak tegen Basel het ritme af en toe. Maar het komt goed."