Verbeek verwacht geïnspireerd Anderlecht

Niels (DerMeister)

AZ moet donderdag een 1-0 zege zien te verdedigen tegen Anderlecht. In Brussel verwacht Gertjan Verbeek opnieuw een goed resultaat, ondanks een kolkend stadion.

Het Constant Vanden Stock-stadion is donderdag volledig uitverkocht. Dat maakt Verbeek weinig uit. "Ik schrik daar niet van. Mijn ploeg heeft al veel meegemaakt", zei hij op de clubsite van Anderlecht. De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg heeft geleerd van de 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht afgelopen weekend. "Na een paar minuten voetbal zag je al snel dat de afspraken niet nageleefd werden, maar soms moet je ten onder gaan om te leren."

De thuiswedstrijd tegen Anderlecht geeft Verbeek goede hoop. "Natuurlijk zijn ze thuis sterk en is het een goede ploeg, maar ze hadden alle uitwedstrijden in Europa gewonnen en die serie hebben we ook doorbroken."

Natuurlijk rekent hij op strijdlust van de tegenstander. "Ik verwacht een geïnspireerd Anderlecht dat heel goed beseft dat ze door het winnen van deze match een ronde verder kunnen komen in Europa. Eentje van ons twee moet eruit, en dat is noch voor ons noch voor hen een leuke gedachte."