Seedorf pleit voor Europese Super League

Peterselieman

Clarence Seedorf is voorstander van een Europese Super League. Daarvoor pleit de 35-jarige Nederlandse middenvelder in gesprek met de BBC. Volgens Seedorf zouden de grote clubs in de competitie moeten participeren. "Ik geloof in een Europese competitie", zegt hij. "Het is een onderwerp dat al vaak is besproken, maar in de toekomst zal er zoiets zijn."

In de door Seedorf gewenste Europese topcompetitie moeten minder wedstrijden gespeeld worden, om zo de kwaliteit van het voetbal te verhogen. "Waarom houdt iedereen van de Champions League?", vraagt de ervaren middenvelder zich af. "Omdat het exclusief is. Zelfs als je het toernooi wint, hoef je maar dertien wedstrijden te spelen. We moeten wedstrijden specialer maken."

Naast de Europese Super League zou de huidige Champions League in Seedorfs opinie de Europese bekercompetitie moeten worden. "Dus zoals je de Premier League en de FA Cup hebt en de Scudetto en de Coppa Italia, heb je straks ook de European League and European Cup", zegt de 87-voudig international. "Er zijn minder wedstrijden en de beste spelers ter wereld zijn betrokken. Het zou de NBA van het voetbal zijn."