[OS 2012] Stel je vraag aan ... Dex Elmont

Frank (franklop)

Op 27 juli gaat in Londen de Olympische Spelen van start. FOK!sport zal daar uiteraard uitgebreid verslag van doen. Ook zijn er vooraf al diverse specials te vinden en ook worden sporters benaderd om jullie vragen te beantwoorden. Dit keer judoka Dex Elmont.

Dex Elmont
De 28-jarige Dex Elmont is een judoka uitkomend in de klasse onder de 73 kilogram. De afgelopen twee jaar werd Elmont tweede op het wereldkampioenschap in deze klasse. In 2005 liet hij voor het eerst van zich spreken toen hij tweede en derde werd bij wereldbekertoernooien en zevende op het WK.


Stel je vraag nu aan Dex Elmont! (Foto: Pro Shots)

Het lukte Elmont nog niet om een internationale titel te winnen. Naast zijn twee zilveren medailles op het WK werd hij nog één keer tweede op het EK. Wel wist hij de afgelopen jaren grote internationale toernooien als de Grand Prix van Amsterdam en de Grand Slam in Moskou te winnen.

Afgelopen weekend kwalificeerde Elmont zich definitief voor de Spelen door bij de Grand Prix in Düsseldorf een bronzen medaille te behalen. Het worden de tweede Olympische Spelen voor Elmont, die in 2008 in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

Stel nú je vraag!
Heb jij een brandende vraag voor Dex Elmont over zijn voorbereiding of verwachting voor de Olympische Spelen of zijn er andere zaken, die je graag wilt weten? Stel je vraag dan nu! De redactie van FOK!sport selecteert uiteindelijk de leukste vragen, die door Dex Elmont beantwoord zullen worden.

Je kunt je vraag tot maandag 27 februari 2012 19.00 uur hieronder in een reactie stellen.