'Woudjongen' Ray is fantast met psychische problemen

Monique Verlind (DJMO)

De 'woudjongen' Ray, die zes maanden geleden vertelde in een woud geleefd te hebben en waar hij ook zijn vader begraven zou hebben, blijkt een fantast met psychische problemen te zijn. Dit zegt de Duitse politie, die nog steeds geen enkele aanwijzing heeft dat het verhaal van de jongen waarheid is. Volgens Ray zou zijn moeder, Doreen, omgekomen zijn bij een auto-ongeluk en zou hij zijn vader in het woud begraven hebben. Daarna zou hij er twee weken over gedaan hebben om naar Berlijn te komen. 

Ray spreekt prima Engels, gebrekkig Duits en kon alleen vertellen dat hij 17 jaar was en hoe zijn ouders heetten. "Ik ben helemaal alleen, help mij," zou hij gezegd hebben. Een half jaar later heeft de politie nog steeds geen enkele aanwijzing kunnen vinden om het verhaal van Ray te staven. Er is geen één melding geweest van een ongeluk met dodelijke afloop in Duitsland waar de moeder van de jongen bij betrokken zou kunnen zijn, er is geen graf gevonden en ook het woud lijkt de jongen uit zijn duim gezogen te hebben. 

Wereldwijd zijn de lijsten met vermiste personen doorgenomen, maar hij komt op geen van die lijsten voor. Ook zijn er diverse DNA-testen gedaan met verschillende ouders die de stille hoop hadden dat Ray hun kind zou zijn. Geen van de testen was positief.