Kaare Andrews gaat Cabin Fever-prequel regisseren

René (MrManiak)

Van de twee Cabin Fever-prequels die op de planning staan, heeft er eentje een regisseur weten te boeken. Cabin Fever: Patient Zero wordt gemaakt door Kaare Andrews, die zijn regiedebut maakte met de film Altitude.

Patient Zero gaat terug naar het ontstaan van het vleesetende virus zoals we deze kennen van Eli Roths slasherfilm Cabin Fever uit 2002. Het scenario van de film is gemaakt door The Hitcher-scenarist Jake Wade Wall en het filmen vindt plaats in de Dominicaanse Republiek. Regisseur Andrews is naast de film Altitude in de stipboekenwereld bekend voor zijn X-Men- en The Incredible Hulk-tekeningen.

De prequel speelt zich af op een cruiseschip dat op weg is naar de Caraïben. Als het schip in een verlaten onderzoeksboot vaart, breekt er een dodelijk virus uit dat de passagiers een voor een te grazen neemt.

Mocht Patient Zero goed scoren, dan is de kans groot dat Cabin Fever: Outbreak wordt goedgekeurd. Outbreak gaat verder waar de eerste prequel stopt en richt zich op een dokter en zijn familie. Tijdens het onderzoeken van een griepuitbraak moeten zij vechten voor hun leven als blijkt dat er een meer gevaarlijk virus om zich heen grijpt.