Moss: "Vettel moderne Fangio"

Peterselieman

Formule 1-legende Sir Stirling Moss vindt regerend wereldkampioen Sebastian Vettel een moderne Juan Manuel Fangio. De Brit was in de vijftig een van de grote rivalen van Fangio en vindt dat de superioriteit die Vettel nu over zijn concurrenten heeft vergelijkbaar is met het verschil destijds.

"Vettel is in de Formule 1 een moderne Fangio. Ik kan niet zien anders dan zijn natuurlijke vermogen hoe hij zo goed kan zijn. Ik vind Vettel gewoon voortreffelijk, maar hij heeft ook de beste auto, wat niet gek is, want normaal gesproken hebben de beste coureurs de beschikking over de beste auto's. Fangio reed rond en pakte wat hij wilde. Daarna nam hij nog wat er over was," zei Moss tegen Reuters.

Hij kreeg de vraag hoe het McLaren-duo Lewis Hamilton en Jenson Button het deden, maar zij hebben volgens Moss niet het niveau van Vettel. "Vettel is voortreffelijk. Zij zijn erbij, maar zijn niet op het niveau van hem. Lewis doet gekke dingen, dus ik weet het niet. Ik zou mijn geld op Button zetten. Lewis is fantastisch, hij is erg snel, maar Jenson denkt over zaken beter na dan Lewis zal doen. Zoals wanneer het regent en hij naar binnen zal gaan voor andere banden. Die zaken begrijpt hij veel beter, ervaring helpt hierbij."