Aangifte tegen shariageleerde om uitspraken debat

Redactie

Oprichter van het inmiddels opgeheven comité van ex-moslims Ehsan Jami heeft aangifte gedaan tegen Haitham al-Haddad. Aanleiding zijn uitspraken die de omstreden shariageleerde vrijdagavond deed tijdens een debat in het Amsterdamse debatcentrum De Balie.

Al-Haddad ging vrijdagavond in debat met GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi en journalist Kustaw Bessems. De drie spraken onder meer over de positie van de islam in het Westen en de controverse over de komst van de shariageleerde.

De Iraans-Nederlandse Jami vindt dat de shariageleerde tijdens het debat opriep tot geweld door te zeggen dat afvallige moslims gedood moeten worden. Jami toog na het debat meteen naar de politie om aangifte te doen, liet hij weten op Twitter.

Jami was in tussen 2003 en 2007 lid van de PvdA. In 2009 ging hij aan de slag voor de PVV, als rechterhand van Kamerlid Hero Brinkman. Vorig jaar stapte hij op bij de partij van Geert Wilders, omdat hij zijn politieke werkzaamheden naar eigen zeggen niet kon meer combineren met zijn studie.