Tsjetsjeen in ballingschap wil bonnetjes Swank zien

dekatophetspek

De Tsjetsjeense leider in ballingschap Achmed Zakajev wil dat Hilary Swank de bonnetjes en andere documenten laat zien van haar tripje naar Tsjetsjenië. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De actrice werd overladen met kritiek nadat ze in oktober vorig jaar tegen betaling de verjaardag van de omstreden Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov had opgeluisterd. Zakajev wil de documenten van Swank gebruiken om aan te kunnen tonen dat Kadyrov een marionet is van de Russen.

Zakajev, de leider van de uitgeweken Tsjetsjeense onafhankelijkheidsregering, woont al jaren in Londen. Rusland beschouwt de Kaukasiër als terrorist en wil dat Groot-Brittannië hem uitlevert.

In zijn brief nodigt Zakajev Swank ook uit voor een conferentie in Kopenhagen om de toekomst van Tsjetsjenië te bespreken. "Het Russische terreurregime blijft regeren in Tsjetsjenië dankzij het leiderschap van Kadyrov", schrijft Zakajev aan de actrice. "Hij heerst over het land door angst te zaaien en te intimideren."

De 37-jarige Swank is door het stof gegaan om haar fout te herstellen. Ze heeft een groot deel van haar management ontslagen en bood in de talkshow van Jay Leno haar excuses aan. Swank werd zelf aan de kant gezet door haar pr-manager, omdat die vond dat ze de schuld van de blamage in haar schoenen kreeg geschoven.


Tsjetsjeen in ballingschap wil bonnetjes Swank zien (Foto: Novum)