Ballack mag van Leverkusen direct weg

Niels (DerMeister)

Bayer Leverkusen is bereid het contract van Michael Ballack per direct te ontbinden. Zijn verbintenis loopt komende zomer af, maar de aanwezigheid van de 35-jarige middenvelder wordt niet meer op prijs gesteld. Dit liet directeur Wolfgang Holzhäuser weten in het Duitse nieuwsmagazine Focus.

"Wanneer hij voortijdig van zijn contract af wil, zijn we zeker bereid te praten", zei Holzhäuser. Eerder noemde die het 'project Ballack' al mislukt.

Ballack kende eerder tussen 1999 en 2002 een succesvolle periode bij Leverkusen en de verwachtingen waren hooggespannen toen hij anderhalf jaar geleden na dienstverbanden bij Bayern München en Chelsea terugkeerde op het oude nest. De voormalig aanvoerder van het Duitse nationale team wist echter niet aan de verwachtingen te voldoen.

De middenvelder botste onlangs ook openlijk met trainer Robin Dutt. Omdat Ballack in de belangstelling staat van clubs uit Amerika, is Leverkusen bereid over een direct vertrek te praten. In Amerika is de transferdeadline op 15 april.

De 98-voudig Duits international staat momenteel aan de kant met een kuitblessure. Hij speelde zijn laatste duel op 22 januari tegen FSV Mainz 05.


Ballack mag van Leverkusen direct weg (Foto: Novum)