'Nieuwe SimCity op komst'

Pheno

EA heeft aangegeven dat er een nieuwe game van Maxis aangekondigd gaat worden op op het Game Developers Conference. Op het internet gonst van de geruchten dat er een nieuwe SimCity op komst is.

De uitgever is van plan om een live stream te hebben van het evenement op 6 maart. De komende onthulling is bevestigd door EA PR-baas Erik Reynolds, die twitterde: "MORE INFO! EA Maxis GDC announcement, huge event w/ special guests", daarna verscheen er een nieuwe website met een countdown.

Een follow-up bericht op Facebook is wat de meeste speculatie over een nieuwe SimCity oplevert:
"Hoe kunnen we samen de wereld veranderen? Zoek uit wanneer EA het Game Changers-evenement op GDC organiseert. Wat zou je doen als je de macht had om de wereld te veranderen?". De wereld veranderen past van alle franchises van Maxis het best bij SimCity volgens velen.

Een paar weken geleden verscheen er een vacature bij Maxis waarin gevraagd werd naar een ervaren grafisch specialist. De vacature gaf aan dat de kandidaat zal werken "met een zeer getalenteerd en ervaren team op een aankomend triple-A simulatiespel". Kennis van de Xbox 360 en PS3-rendering architecturen en API's is een must, wat suggereert dat het aan te kondigen spel zal worden uitgebracht op deze consoles.

Wat wordt er aangekondigd? Op 6 maart zal het verlossende antwoord door EA zelf gegeven worden.