Oscars dit jaar niet in Kodak Theatre

Borizzz

Het doek is gevallen voor het Kodak Theatre waar de Oscars elk jaar worden uitgereikt. De noodlijdende fotogigant Eastman Kodak heeft woensdag toestemming gekregen van de rechtbank om zich terug te trekken als hoofdsponsor van het befaamde theater aan de Hollywood Boulevard in Los Angeles.

Het besluit betekent dat de naam van het theater na twaalf jaar wordt veranderd. Kodak betaalde 57 miljoen euro om zijn naam aan de legendarische locatie te verbinden.

Vorige maand vroeg het fotobedrijf faillissement aan. In een poging de financiën op orde te krijgen, wilde het concern af van het naamgevingcontract. Adviseurs zeiden dat de kosten van het contract niet opwegen tegen de baten.

Onduidelijk is hoe het theater heet tijdens de Academy Awards ceremonie van dit jaar. De filmprijzen worden volgende week zondag uitgereikt. De eigenaar van de schouwburg, CIM Group, wilde niets over de nieuwe naam kwijt. Een woordvoerder van de Academy Awards kon ook niet direct duidelijkheid geven.

Kodak kreeg zelf negen Oscars voor wetenschappelijke en technologische prestaties op filmgebied. De fotopionier kon de snelle ontwikkelingen in de digitale fotografie echter niet bijbenen en viel uiteindelijk te ver achter op de concurrentie.


Oscars dit jaar niet in Kodak Theatre (Foto: Novum)