Matthijs van Nieuwkerk overwoog overstap naar RTL

Redactie

Matthijs van Nieuwkerk sprak eind vorig jaar met RTL 4 over een overstap. De presentator van De Wereld Draait Door sprak met de commerciële zender over een latenightshow, onthulde Van Nieuwkerk tijdens de opnamen voor College Tour. De aflevering van het NTR-programma met Van Nieuwkerk wordt vrijdag uitgezonden.

"Het is heel gezond om af en toe over alternatieven na te denken", vertelde Van Nieuwkerk over zijn gesprekken met RTL. De presentator bleef bij de VARA omdat ook DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia bleef. Wynia maakte eind vorig jaar bekend over te willen stappen naar BNN. "Ik heb hemel en aarde bewogen haar te behouden."

Van Nieuwkerk is van plan nog een jaar of zeven televisie te maken. "Als het zou lukken om daarna met mijn dochter Jet een restaurant te openen in Parijs ben ik de gelukkigste man op aarde", zei de 51-jarige tegen de aanwezige studenten.

Van Nieuwkerk ging ook in op de ophef die tafelheer Prem Radhakishun in 2010 veroorzaakte. Radhakishun betichtte tv-recensent Jean-Pierre Geelen van pedofilie, waarna hij enige tijd niet meer welkom was in DWDD. Van Nieuwkerk noemde de uitspraak van Radhakishun 'een volkomen faux pas'. "Het was beneden iedere maat."