Roberts kijkt uit naar verslaafde moeder Streep

dekatophetspek

Julia Roberts heeft veel zin in haar rol als dochter van een verslaafde vrouw, gespeeld door Meryl Streep. De twee Oscarwinnaressen gaan spelen in het drama August: Osage County over een moeilijke moeder-dochterrelatie.

"Na het zien van Meryl Streeps verbluffende vertolking van Margaret Thatcher in The Iron Lady heb ik nog meer zin en ben ik nog trotser om met haar te gaan samenwerken", zegt de 44-jarige Roberts in een verklaring. Het filmproject van de twee actrices staat sinds 2010 op de planning, maar is woensdag officieel aangekondigd.

De 62-jarige Streep speelt in August: Osage County een drugsverslaafde moeder die haar dochter jarenlang verwaarloosde. Roberts personage heeft een alcoholverslaving en verdwijnt in de maand augustus. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts. In het donkere, humoristische drama komen de familieleden bij elkaar om de vermiste dochter te zoeken.

De film wordt geregisseerd door John Wells, als regisseur bekend van de Amerikaanse tv-series Shameless en ER, en producent van The West Wing. Streep is momenteel in de race voor een Oscar voor haar rol als Margaret Thatcher. Als ze wint wordt het haar derde Academy Award. Roberts won de prijs in 2001 voor haar rol in Erin Brockovich.


Roberts kijkt uit naar verslaafde moeder Streep (Foto: Novum)