Preview: Un amour de jeunesse

Borizzz

Parijs 1999. De vijftienjarige Camille en Sullivan zijn hartstikke verliefd op elkaar. De rest van de wereld, daar trekken ze zich niets van aan waarom zouden ze ook: samen is meer dan genoeg. Camille zegt half voor de grap dat ze in de Seine zou springen mochten ze ooit worden gescheiden.

Camille benoemt haar liefde voor Sullivan als 'haar enige bestaansreden' en haar wereld stort dan ook in als Sullivan gaat backpacken in Zuid-Amerika met enkele vrienden. Al zegt hij van niet, Camille gelooft niet meer in het feit dat hij voor altijd van haar zal blijven houden. En niet ten onrechte: in Zuid-Amerika dooft zijn hartstocht voor haar langzaam maar zeker uit. 

De film Un Amour de Jeunesse toont de kracht van de eerste liefde en óók de mokerslag als deze liefde niet eeuwig blijkt te zijn. Regisseur Mia-Hansen Love brengt met een groot inlevingsvermogen in beeld hoe Camilla van een dolgelukkige tiener in een zielig hoopje mens verandert. Haar ouders staan haar met goede raad ter zijde maar zijn tegelijkertijd ook machteloos.

Langzaam maar zeker kruipt Camilla weer uit het dal en vindt een nieuwe liefde. Maar haar liefde voor Sullivan blijft, zoals ook in het echte leven, altijd op de achtergrond aanwezig. Un Amour de Jeunesse belooft een schitterend drama te worden over kalverliefde, wat in dit verband beter met de term 'leeuwenliefde' kan worden aangeduid.

Un Amour de Jeunesse is vanaf 16 februari te zien in de Nederlandse bioscoop. Hieronder is de trailer nog te bekijken.