Star Trek-ster aangeklaagd door agentschap

Borizzz

Chris Pine is aangeklaagd door zijn agentschap SDB Partners. Het bedrijf dat de Star Trek-acteur representeerde, vindt dat Pine te plotseling de stekker uit hun samenwerking heeft getrokken. SDB Partners loopt nu miljoenen mis in provisies, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

SDB Partners heeft de aanklacht dinsdag ingediend. De 31-jarige Pine is in de Verenigde Staten vanaf vrijdag te zien in de actiefilm This Means War. Ook speelt hij in de aankomende Star Trek-film opnieuw in de huid van Captain Kirk. Hij zou hebben verzuimd om de tien procent provisie van zijn loon voor die films te betalen aan zijn agentschap.

"Met deze rechtszaak wil SDB niet alleen het afgesproken percentage van de miljoenen die Pine al heeft verdiend krijgen, maar ook de miljoenen die hij nog gaat verdienen," staat te lezen in de aanklacht. Het bedrijf zegt recht te hebben op het geld, omdat het Pine als acteur op de kaart heeft gezet.

Volgens het agentschap is Pine in 2002 onder hun vleugels gekomen toen 'niemand met hem wilde samenwerken'. Het bedrijf hielp de acteur naar eigen zeggen aan de rol in de eerste Star Trek-film van J.J. Abrams in 2009. De manager van Pine heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.


Star Trek-ster aangeklaagd door agentschap (Foto: Novum)