Sagna: "Henry wil bij Arsenal blijven"

Niels (DerMeister)

Arsenal-speler Bacary Sagna geeft aan dat zijn landgenoot Thierry Henry bij Arsenal wil blijven. Tegelijkertijd is Henry echter loyaal naar zijn werkgever New York Red Bulls.

Henry speelt op huurbasis bij The Gunners, de club waar hij in het verleden uitgroeide tot een absolute sterspeler. Zijn terugkeer bij de Londense club is echter van korte duur. Na het Champions League-duel met AC Milan keert de Fransman weer terug naar New York.

Coach Arsène Wenger heeft aangegeven dat hij heeft geprobeerd om Henry langer bij zijn selectie te houden. De spits zelf heeft eveneens kenbaar gemaakt dat hij met heel veel plezier is teruggekeerd naar zijn oude liefde. "Hij zou hier graag willen blijven, maar hij wil ook loyaal blijven aan New York Red Bulls", aldus ploeg- en landgenoot Sagna tegenover L'Équipe.

Robin van Persie, de huidige sterspeler van Arsenal, is een bewonderaar van Henry en erkent dat de Fransman erg veel genoten heeft van zijn tijdelijke terugkeer. "Gedurende zijn hele carrière moest hij gefocust zijn en moest hij scoren. Hij moest dat maar blijven herhalen, steeds opnieuw. Hij had daarin geen moment rust, hij moest werken als een machine. Hij heeft mij echter verteld dat hij voor het eerst echt plezier in zijn spel heeft beleefd", aldus de Rotterdammer.