[CL] Seedorf staat voor bijzondere mijlpaal

Niels (DerMeister)

Clarence Seedorf staat voor een bijzondere mijlpaal in zijn actieve voetballoopbaan. De middenvelder van AC Milan kan vanavond in het Champions League-duel tegen Arsenal zijn honderdste Europese duel voor de Italiaanse ploeg spelen.

Sinds zijn overstap van Internazionale naar AC Milan in de zomer van 2002 kwam Seedorf tot nu toe 99 keer in Europees verband uit voor de Rossoneri; 86 keer in de Champions League, vier in de voorronden van het miljoenenbal, zeven in het UEFA Cup-toernooi en tweemaal in de strijd om de Europese Super Cup.

De laatste tijd zijn de Europese optredens van Seedorf bij AC Milan niet altijd succesvol geweest. Van zijn laatste achttien gespeelde wedstrijden werden slechts vier duels gewonnen. Van de overige veertien eindigden er acht in een gelijkspel en zes Europese wedstrijden gingen verloren.

Vorige week bereikte Seedorf in het bekerduel tegen Juventus (1-2 verlies) een andere mijlpaal. Hij speelde toen zijn achthonderdste officiële duel in zijn actieve voetballoopbaan.