Vitesse hoeft Janssen niet: "Geen FC Arnhem"

Peterselieman

Theo Janssen heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit terug te willen keren bij Vitesse. De club uit Arnhem geeft nu aan dat de middenvelder van Ajax "geen optie" is.

Janssen verruilde afgelopen zomer FC Twente voor Ajax. In Amsterdam, waar de middenvelder niet bepaald lekker in zijn vel zit, loopt het contract van Janssen tot de zomer van 2013.

Technisch directeur Ted van Leeuwen laat aan Voetbal International weten dat de supporters van Vitesse niet hoeven te rekenen op een rentree van Janssen. "Dat wordt al drie jaar geroepen, maar daar doen we niet aan mee. Hij is geen optie. Puur door de simpele reden dat we al tien spelers hebben voor de drie posities op het middenveld. Het houdt een keer op."

De beslissing om Janssen niet terug in dienst te nemen heeft niets te maken met de speler zelf. "Ik zeg niet dat hij een slechte speler is, er is niets mis met Theo's kwaliteiten. Maar nog een middenvelder erbij is overbodig en ik ga dus niet mee in dat speculeren. We trekken toch ook geen zes keepers aan? Net als de reden dat hij een Arnhemmer is, zoiets moet ook niet de doorslag geven. We zijn Vitesse, geen FC Arnhem."