Van der Vaart: "Als je in dit Ajax niet kunt doorbreken"

Niels (DerMeister)

Rafael van der Vaart maakt zich zorgen over Ajax. De Oranje-international ziet dat het niveau van het eerste elftal sterk afneemt. Van der Vaart hoopt dat er met de komst van Johan Cruijff iets mogelijk is.

"Ik hoop dat het met die wisseling van de wacht weer goed komt", zei hij tegen NUsport. "Op de bestuurlijke chaos heb ik geen zicht. Wel zie ik in het eerste de toptalenten niet meer", verklaart de Oranje-international.

"Als je, met alle respect, in dit Ajax niet kunt doorbreken... Het is ook moeilijk. Ik had nog Aron Winter, Richard Witschge en Jan van Halst om me heen. Nu is alles jong. Er is geen geduld", zei de middenvelder van Tottenham Hotspur, die Robbert Schilder (NAC Breda) als voorbeeld geeft.

"Hij had tijd nodig. Die kreeg hij niet, maar dan zie je hem nu voor NAC Breda tegen Ajax scoren. Wordt misschien geen wereldster, maar die kan prima mee bij Ajax. De laatste jaren haalden ze overal grootverdieners vandaan die niet beter bleken", besluit de voormalig aanvoerder van Ajax.