Trulli vreest Van der Garde niet

Peterselieman

Caterham F1 Team-coureur Jarno Trulli maakt zich geen zorgen om zijn stoeltje. De positie van de 37-jarige Italiaan lijkt al tijden onder druk te staan, waarbij nu met name derde rijder Giedo van der Garde genoemd wordt om hem gedurende het seizoen te vervangen.

"Ik maak me er echt niet druk om. Ik wil mijn werk gewoon zo goed mogelijk doen. Dat is het enige waar ik me mee bezig houd, want als ik mijn werk niet goed doe, dan lig ik er sowieso uit. Mijn positie verschilt wat dat betreft niet van die van elke andere coureur in de paddock. Er moet gepresteerd worden, zo simpel is het. De enige vraag daarbij is, en dat is een lastige, of je alles eruit haalt dat erin zit," zei Trulli tegen Autosport.

"Natuurlijk weet ik dat alles in de Formule 1 zomaar van de ene op de andere dag kan veranderen, dat er coureurs met geld rondlopen die op zoek zijn naar een stoeltje en dat economische belangen - zeker in deze tijd - ook meespelen voor een team, maar ik heb een geldig contract op zak en heb niets gehoord waaruit blijkt dat Caterham van me af wil," zei de Italiaan die echter ook moet weten dat Vitaly Petrov lang in beeld was om hem te vervangen.

Nu de Rus uit beeld is wordt de naam van Van der Garde als mogelijke racecoureur genoemd bij de renstal van Tony Fernandes die Heikki Kovalainen als eerste coureur onder contract heeft staan. Trulli weet dat hij niet voor eeuwig in de Formule 1 zal rijden, maar zorgen dat derde rijder Van der Garde hem zal vervangen heeft hij niet. "Ze hebben hem vrij laat vastgelegd en laten rijden omdat het belangrijk is een derde man te hebben met enige ervaring in de auto."