[NBA] Lin leidt New York Knicks weer naar zege

Frank (franklop)

Het sprookje van Jeremy Lin duurt voort. De guard van New York Knicks was met 20 punten, waaronder een vrije worp waarmee hij zijn team in de slotseconden tegen Minnesota Timberwolves op voorsprong zette, weer van grote waarde voor New York. De Knicks wonnen met 100-98.

Lin, de eerste in Amerika geboren Taiwanese speler in de NBA, was tot twee weken geleden nog onbekend. Bij gebrek aan spelverdelers deed Knicks-coach Mike D'Antoni een beroep op Lin, die tot dan toe de bank had warmgehouden in New York.

De inmiddels van de bijnaam Lin-Sanity voorziene guard betaalde het vertrouwen van zijn coach terug door in de vijf wedstrijden waarin hij speelde, gemiddeld 26,8 punten te scoren. New York, dat aan een dramatische periode bezig was, won alle vijf die duels. Zaterdag was Minnesota, waar Kevin Love goed was voor 31 punten en 21 rebounds, het laatste slachtoffer.

Titelverdediger Dallas Mavericks had twee verlengingen nodig om zich te ontdoen van Portland Trailblazers: 97-94. De Duitser Dirk Nowitzki was bij Dallas topscorer met 20 punten.

Overige uitslagen NBA zaterdag:

New Jersey Nets - San Antonio Spurs 89-103
Indiana Pacers - Denver Nuggets 109-113
Charlotte Bobcats - LA Clippers 86-111
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 84-99
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 94-99
Phoenix Suns - Sacramento Kings 84-98


Lin leidt New York Knicks weer naar zege (Foto: Novum)