Nicolas Cage droeg voodoomasker op set

Redactie

Nicolas Cage liep op de set van Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D rond met een Carribisch voodoomasker op. "Wie weet of het werkt of niet, maar het hielp me te veranderen in mijn personage", zegt de acteur in een interview met de Britse krant The Sun.

De 48-jarige Cage beschilderde zijn gezicht zodat hij leek op een dode. "Ik deed zwarte contactlenzen in mijn ogen, zodat ik meer leek op en skelet," vertelt de acteur. De medespelers van Cage schrokken zich telkens te pletter als de acteur met zijn masker voorbij kwam lopen. "Je kon geen wit meer zien in mijn ogen."

Cage liet het niet bij make-up, maar naaide ook Egyptische objecten op zijn kostuum. "Het hielp me geloven dat ik echt de geest van wraak was." In Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D speelt Cage weer Johnny Blaze. Hij verkoopt zijn ziel aan de duivel, waarna hij de Ghost Rider wordt, een motorrijder met vlammend skelet die zint op wraak.

Hij bleef zelfs in personage op een feestje in Roemenië waar de film werd opgenomen. "Als je tot laat hebt gefilmd, wordt uitgenodigd voor een kerstfeest, wat schnaps krijgt, en je bent nog in karakter, dan kan de hel losbreken", vertelt Cage. "En dat gebeurde, gelukkig zit ik niet in een Roemeense cel."

De actiefilm Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D draait vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen.