PSVita Ridge Racer krijgt 'Gold Pass'

Ridge Racer, een lanceertitel voor de Vita, werd al uitvoerig door media bekritiseerd door het gebrek aan bijgeleverde content (vijf auto's en drie tracks in totaal). Namco Bandai is van plan om de game uit te breiden via DLC, en kondigt nu aan dat nieuwe exemplaren het eerste pakket gratis gaan krijgen.

Voor een nog onbepaalde beperkte tijd zullen alle nieuwe exemplaren van de game een 'Ridge Racer Gold Pass' bevatten. Het ontsluit vijf extra auto's, drie tracks en wat muziek. Digitale versies krijgen het automatisch tot en met 31 maart. Gebruikers die het spel na die datum kopen kunnen de Gold Pass voor €6.99 kopen.

Er staat ook een tweede DLC-pakket in de planning. De 'Ridge Racer Silver Pass' moet ergens in april verschijnen en gaat €5.99 kosten. De inhoud van dit pakket is nog onbekend.

Acties zoals de Gold Pass hebben we eerder gezien bij bijvoorbeeld Mass Effect 2. De 'gewone' online pass heeft overigens ook zijn weg naar de Vita gevonden. Onder andere Wipeout 2048 en Everybody's Golf zullen het gebruiken.