'Lelijke juwelen' blijken miljoenenschat

Redactie

In de kast van een schoonmaakster van een hotel in Den Haag blijkt jarenlang een miljoenenschat te hebben gelegen. De vrouw kreeg een partij juwelen in haar bezit die door een ambassadeursvrouw waren vergeten. De schat bleek na taxatie zeven miljoen euro waard, meldt de politie donderdag.

Volgens het beleid van het hotel worden alle gevonden voorwerpen van geringe waarde na een halfjaar aan medewerkers gegeven om te bewaren. Niemand was geïnteresseerd in de 'lelijke sieraden', die zo uiteindelijk belandden in de linnenkast op de slaapkamer van de schoonmaakster.

De sieraden kwamen eind 2010 na vijf jaar weer boven water, waarna de vrouw de juwelen liet taxeren. In de ketting zat een vijfkaraats roze diamant, die alleen al vier miljoen euro waard is. De vrouw besloot toen naar de politie te stappen.

De vrouw kan echter fluiten naar een vindersloon. De ambassadeursvrouw kreeg een uitkering van ruim vier miljoen dollar van haar verzekeringsmaatschappij, waardoor de sieraden nu in het bezit zijn van het bedrijf.