Sharapova kwartfinalist in Parijs

Peterselieman

Maria Sharapova heeft woensdag de kwartfinale bereikt van het WTA-toernooi in Parijs. De Russin, als eerste geplaatst in de Franse hoofdstad, was met 6-3 en 6-1 veel te sterk voor Chanelle Scheepers uit Zuid-Afrika. Ook Julia Görges bereikte de laatste acht. De Duitse (6) won van Petra Cetkovska: 6-1 en 6-4.

Sharapova stijgt volgende week naar de tweede plaats op de wereldranglijst. Ze haalt dan Petra Kvitova in die haar titel in Parijs niet verdedigt. "De eerste plaats is een doel van me", liet de Siberische na afloop van haar wedstrijd weten. "Maar omdat ik die positie al eens behaald heb, zijn de grandslams een groter doel."

Roberta Vinci (7) en Yanina Wickmayer bereikten de tweede ronde. De Italiaanse Vinci won met tweemaal 6-4 van Simona Halep uit Roemenië. Wickmayer zag de Amerikaanse Jill Craybas opgeven. De Belgische had de eerste set al met 6-1 gewonnen toen de lucky loser de handdoek in de ring gooide.

De als achtste geplaatste Spaanse Anabel Medina Garrigues ging al in de eerste ronde onderuit. De Française Pauline Parmentier zette haar met 2-6, 6-3 en 6-3 de voet dwars.