FOK!filmtips van de dag: Spider-Man 2

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Spider-Man 2

Vanavond wordt het weer vechten om de afstandsbediening. Om 20.30 uur begint de celebrity deathmatch tussen David Fincher en Sam Raimi. Op RTL7 is op dat tijdstip namelijk Spider-Man 2 te zien. Peter Parker is inmiddels afgestudeerd aan zijn highschool. Na twee jaren van criminelen aanpakken zit Parkers leven behoorlijk in het slop. Het meisje van zijn dromen is verloofd met een ander, hij heeft problemen met het vinden van een vaste baan en als kers op de zure taart valt ook zijn werkgever The Daily Bugle hem aan met beschuldigingen dat spinnemans een crimineel zou zijn. En alsof dat nog niet genoeg is blijkt er ook nog ene Doctor Otto Octavius, oftewel Dr. Octopus, de metropool onveilig te maken. Werk aan de winkel voor Spider-man, maar heeft hij er nog wel oren naar?

"Spider-Man 2" "Dr. Octopus"

Dat de Goden het met Raimi eens waren blijkt wel uit het feit dat er bij alle buitenopnames van de film geen druppel regen viel, wat zeer ongewoon is voor de locaties waar de film werd opgenomen. Spider-Man 2 staat nog steeds in de boeken als de film met de beste openings-dagopbrengst aller tijden: 40.4 miljoen dollar.

En, ondanks dat het karakter van Black Cat niet mee mocht doen, is dit de FOK!filmtip van de dag!

Panic Room

Op RTL8 is op hetzelfde tijdstip Panic Room van David Fincher te zien. Een gescheiden vrouw (Jodie Foster) en haar dochtertje woont in een nieuw huis in New York. In het huis blijkt ook een 'Panic Room' te zitten waarin een bewoner zich tijdens een calamiteit kan verstoppen. En dat komt mooi van pas als drie inbrekers langskomen om een verborgen berg geld op te halen. Helaas voor Foster willen de criminelen in de Panic Room zien te komen. Een strijd op leven en dood begint.

Wat deze film vooral erg sterk maakt is het feit dat het grootste deel van de film in een kleine ruimte afspeelt. In de claustrofobische omgeving weet Fincher de spanning zeker vast te houden en dat resulteert dat je op het puntje van je stoel de verdichtingen van Meg Altman (Foster) mee zit te beleven.

Hulk

Voor de liefhebbers van superhelden is om 23.05 uur op RTL7 The Hulk te zien. De eerste echte speelfilm - als we wat suffe tv-films vergeten uit de jaren zeventig - waarin we de belevenissen van wetenschapper Bruce Banner kunnen volgen. Bij een geheim experiment gaat er iets heel erg mis en krijgt Banner een lading straling door zich heen. Hij komt er redelijk goed van af maar heeft vanaf dat moment wel een eigenaardige eigenschap. Elke keer als hij zich kwaad maakt verandert hij een een gigantisch groen monster, de Hulk genaamd. Al snel krijgt hij het hele Amerikaanse leger en Nick Nolte met een stel irritante honden achter zich aan.

Ang Lee maakte een prachtige film van het wereldberoemde verhaal van Stan Lee - geen familie trouwens - en laat zien wat we destijds in de tv-serie hebben gemist. Ook schrijver Stan Lee en Lou Ferrigno, de originele Hulk, is in de film te zien. En dat zijn details waar we van smullen. Het feit dat de film slechts een 5.7 krijgt bij de IMDB is voor mij wederom het bewijs dat de populaire filmsite net zo betrouwbaar is als een weervoorspelling van Piet Paulusma. Wat vooral leuk aan deze film is, is het feit dat de Hulk groter wordt naar mate hij kwader wordt.

The Dark

Voor de nachtbrakers is tenslotte nog op BBC1 om 00.55 uur de horrorfilm The Dark te zien waarin een stel jonge ouders bezoek krijgen van een mysterieus meisje die als nogal wat overeenkomsten heeft met hun overleden dochter.

Genoeg te beleven op deze koude avond dus. Veel kijkplezier.